Foreningen er opdelt i 3 forskellige afdelinger af varierende størrelser:


ÅBEN HOLD: Alle kan tilmelde sig på dette hold.  

UDTAGET HOLD: I Kan kun tilmelde på dette hold efter aftale med trænere eller afdelingkoordinator.


 BØRN AFDELING (0-6 år)

I HERMES kan du starte til gymnastik sammen med en voksen allerede samme år du bliver født. Fra det år du fylder 4 år, kan du gå til gymnastik alene eller fortsætte på et hold sammen med en voksen. Alle vores hold i børneafdelingen er åbne hold, hvor du frit kan tilmelde dit barn til det hold, der passer niveau- og aldersmæssigt.
 • FORÆLDRE BARN (FBG) (åbne hold 0-6 år):Disse hold kræver, at der er en voksen til at assistere, hjælpe, supervisere og have det sjovt! Under instruktion fra en træner, vil børnene benytte gymnastiske redskaber til at lære basale motoriske bevægelser og gymnastiske færdigheder. Alle disse færdigheder vil blive udført på en sjov og aldersrelateret måde, som ikke blot er brugbart i gymnastik, men også i deres generelle udvikling i hverdagen. Desuden undervises der i basale sociale færdigheder, herunder at lytte, følge instruktioner og dele. Der inkorporeres sjov og læring i de forskellige aktiviteter (eks. Farver, figurer, dyr osv.). Disse hold giver fantastiske muligheder for at en forælder og barn kan have det sjovt i fællesskab 
 •  BØRN GYNASTIK (BG) (åbne hold 4-6 år):  Fokus på motorik og gymnastisk målrettet enten gymnastik Leg (GML leg), kvindelig idrætsgymnastik Leg (KIG Leg), mandlig idrætsgymnastik Leg  (MIG Leg), Springgymnastik  Leg (SPR Leg) og Show gymnastik leg (SHW Leg).  


  • Gymnastik (GML LEG): Disse hold giver, et hvert barn, gode muligheder for at udvikle en livslang kærlighed for sundhed og fysisk aktivitet. Vores Gym leg hold har særligt fokus på balance, kropsbevidsthed, smidighed, styrke og basale motoriske bevægelser og gymnastiske færdigheder. Vi benytter børneredskaber og gennem leg opnår børnene værktøjer til udvikle sig fysisk, socialt og følelsesmæssigt.
  • Idrætsgymnastik (KIG leg, MIG Leg), Springgymnastik (SPR leg) og Show gymnastik (SHW leg):  På disse specifikke hold udfordres børnene til at fortsætte deres sociale og fysiske udvikling. Formålet med disse hold er at lære specifikke færdigheder for den givne gymnastik disciplin (idrætsgymnastiks, springgymnastik eller show gymnastik). Det er begynderhold, som er designet til at introducere yngre børn til fundamental gymnastik og kropsbevidsthed på de forskellige redskaber.

 

AFDELING FOR SPRING OG ANDET GYMNASTIK (6+ år)

Du kan gå til springgymnastik i Hermes fra det år du fylder 6 år. Vi har hold, der følger din alder - og der er også plads til dig, der er blevet voksen (18+). Vi tilbyder også andre gymnastikhold som: Herre motion, gymnastik med fokus på akrobatik og Show gymnastik.
 • SPRINGGYMNASTIK (SPR) (Åbne hold +6 år): Springgymnastik er udfoldelse af kraft, styrke, balance og smidighed i disciplinerne øvelser på gulv,spring over hest og spring i mini- og stortrampolin. Alle vores springgymnastik hold er åbne hold, hvor du frit kan tilmelde ditbarn og/eller dig selv til det hold, der passer niveau- og aldersmæssigt. Alle vores hold forbereder gymnasterne til at nå deres gymnastiske mål, og de henvender sig tilgymnaster af alle aldre og niveauer. Der er hold for alle niveauer, både for begyndere og øvede.
 • ANDET GYMNASTIK:
  •  SHOW GYMNASTIK (SHW) (åbne hold + 6 år): Show gymnastik er en kombination af dans og akrobatik udført i grupper. Alle vores hold er åbne hold, hvor du frit kan tilmelde dit barn og/eller dig selv til det hold, der passer niveau- og aldersmæssigt. Alle vores hold forbereder gymnasterne til at nå deres gymnastiske mål, og de henvender sig til gymnaster af alle aldre og niveauer. 


  • AKRO GYM  (åbne hold 10-17 år): Akro gymnastik er en kombination af akrobatik og gymnastik for alle. Det er et meget alsidigt hold, hvor der arbejdes med en række forskellige gymnastikdiscipliner, og gymnasterne udfordres pa° flere niveauer. Det er et hold, hvor der ba°de er plads til seriøsitet, samtidig med at der inkorporeres forskellige legende elementer i undervisningen

  • HERRE MOTION (Åbne hold +60 år)AFDELING FOR IDRÆTSGYMNASTIK (+ 6 år)

Idrætsgymnastikken er i centrum i HERMES. Blandt vores hold finder du alt fra udvalgte talent- og elite hold til åbne begynderhold for voksne. Vores yngste talenter er 4 år, mens vores ældste aktive konkurrerende idrætsgymnaster er i 30'erne og vores motionist idrætsgymnaster på vej mod de 50. Da idrætsgymnastik er en krævende sport er langt de fleste af vores hold lukkede hold. Har du gået til idrætsgymnastik før, kan du komme til prøvetræning.

 •  IDRÆTSGYMNASTIK FOR ALLE (IG) (åbne hold +6 år): Idrætsgymnastik indeholder store udfordringer, og giver kroppen en meget alsidig træning: balance, smidighed, reaktionsevne, koordination, styrke og kondition. Alle vores åbne hold er beregnet til at forberede atleterne til at nå deres gymnastiske mål i alle aldre og færdighedsniveauer.Der er gymnastikhold for alle evner, begyndere til Øvet.
  • KIG: Idrætsgymnastik for piger er udfoldelse af kraft, styrke, balance og smidighed i disciplinerne bom, barre, spring over hest, øvelser på gulv  og hoppe på trampolinen. Idrætsgymnastik kaldes også redskabsgymnastik

  • MIG: Idrætsgymnastik for drenge er udfoldelse af kraft, styrke, balance og smidighed i disciplinerne bensving, ringe, barre, reck, øvelser på gulv, spring på hest og hoppe på trampolinen.Idrætsgymnastik er også kendt som redskabsgymnastik.
  • +16 ÅR:  Idrætsgymnastik for voksne. 

 

 • PRE HOLD (PH) (udtaget hold 4-10 år). Piger, der er interesseret i disse gymnastik hold skal have en træner godkendelse for at blive placeret på dette niveau. Pre hold er for dem, der har evnen til at træne specifikt til hold programmet i en ung alder. Dette gymnastikhold for børn har en stærk vægt på grundlæggende og konditionering, som gør det muligt for unge gymnaster at gøre en let overgang til vores konkurrencedygtige gymnastikhold. Pre hold er en forberedende og accelererende gymnastisk træningsmulighed for atleter i alderen 4+ med det formål at forberede yngre gymnaster til mange konkurrencemuligheder. Disse hold følger Gym Danmarks læseplan niveau 1 til 3 og er kun til evaluering/invitation.
 • KVINDER  KONKURRENCE HOLD (KIG-K)  (udtaget hold): Gymnaster, der er interesseret i disse gymnastik hold, skal have en træners godkendelse for at blive placeret på dette niveau. træner målrettet med trin systemets øvelser og stiller til regionale konkurrencer
 • KVINDER ELITE HOLD (KIG-E) (Udtaget hold): Gymnaster, der er interesseret i disse gymnastik hold skal have en træners godkendelse for at blive placeret på dette niveau. Vores KIG E- hold træner mod eliten. De yngste gymnaster konkurrerer i trin systemet både regionalt og nationalt. De dygtigere pige- & damegymnaster stiller op i GymDanmarks elitespor enten som youth-, junior-   eller seniorgymnaster. Ligeledes konkurrerer de dygtige drenge- & herregymnaster frie øvelser som youth-, junior- eller senior gymnaster. HERMES’ elitegymnasterne deltager i relevante nationale test med henblik på udtagelse til landsholds bruttotrupperne.

 • MANDLIG ELITE HOLD (MIG-E) Udtaget hold): Gymnaster, der er interesseret i disse gymnastik hold skal have en træners godkendelse for at blive placeret på dette niveau. Vores MIG E- hold træner mod eliten. De yngste gymnaster konkurrerer i trin systemet både regionalt og nationalt. De dygtigere pige- & damegymnaster stiller op i GymDanmarks elitespor enten som youth-, junior- eller seniorgymnaster. Ligeledes konkurrerer de dygtige drenge- & herregymnaster frie øvelser som youth-, junior- eller senior gymnaster. HERMES’ elitegymnasterne deltager i relevante nationale test med henblik på udtagelse til landsholds bruttotrupperne.
 

 

 

Nyheder

Sponsorer